می سرا


تکیلا

قبل از شروع بهتر است این موضوع را روشن کنم که تهیه تکیلا بدلیل نبودن ماده اولیه آن در ایران و بسیاری از کشورهای جهان امکان پذیر نیست و این مقاله فقط جهت اطلاع و آگاهی بوده و ارزش تجربه نیز ندارد.

تکیلا نوعی لیکور است که طبق قانونی بین المللی فقط در اطراف دهکده تکیلا در مکزیک و آنهم فقط در پنج ناحیه ویژه و تحت کنترل دایم دولت تهیه میشود و هرگونه مشروب دیگر که از ریشه گیاه آگاوه بدست آید نام تکیلا را بر خود نخواهد گرفت.

تاریخچه:

قوم آزتک و مایا در آمریکای جنوبی از ریشه گیاهی بنام آگاوه مزکالرو (Agave Mezcalero) نوعی شراب بنام پولکای (Pulque) تولید میکردند که فقط برای برای مراسم مذهبی و تقدیم به خدایان تهیه میشد ولی بعدها بعنوان داروی بیحس کننده و مقوی برای زنان باردار یا شیرده و افراد پیر استفاده میکردند. نوشیدن و مستی از این شراب برای افراد معمولی مجازات مرگ را بدنبال داشت. حتی امروزه نیز اهالی مکزیک و سرخپوستان آمریکای لاتین پولکای را با گیاهان دارویی دیگر مخلوط کرده و بمصرف مبارزه با بیماریها میرسانند.

زمانی که فاتحان و سپس میسیونر های مذهبی وارد مکزیک شدند ، پولکای را تقطیر نمودند ولی نتوانستند میزان الکل آنرا به بیش از 30% برسانند که مطابق میل و سلیقه آنان نبود. فاتحان انواع آگاوه را مورد آزمایش قرار دادند و از آگاوه مزکالرو لیکوری تهیه نمودند که مزکال نامیده میشد ولی دارای بو و طعم نامطبوعی بود. بناچار تمام انواع آگاوه را مورد آزمایش و تقطیر قرار دادند و در نهایت به مشروب تکیلا رسیدند. این لیکور از نوعی بدست میآمد که بنام آگاوه تکیلانا وبر (Agave Tequilana Weber) یا آگاوه آبی رنگ معروف و فقط در ناحیه تکیلا بدست میآید. امروزه نزدیک به 20 کارخانه تقطیر تکیلا در ناحیه قرار دارد که مجموعا سالیانه 55 میلیون لیتر تکیلا در زیر کنترل دایمی دولت مکزیک تهیه میکنند.

آگاوه گیاهی است مختص مکزیک و جنوب آمریکای شمالی. این گیاه از خانواده گیاهان آبدار بوده و هیچ نسبتی با گیاهان خانواده کاکتوس ندارد. گیاهان آبدار گیاهانی هستند که با کمک آوندهای ویژه خود مقدار زیادی آب را درون برگ ، ساقه و یا ریشه خود نگهداری نموده و به این وسیله در هوای خشک و بی آب بیابانهای گرم رشد نموده و تکامل مییابند. در حود 500 نوع از این خانواده در سراسر جهان پراکنده هستند ولی تنها گیاه آبداری که برای تهیه تکیلا مصرف میشود بنام آگاوه آبی رنگ معروف است. گیاهی است وحشی با طول عمری بین 7 تا 12 سال و در شرایط سخت بیابانی و صحرا های بی آب و علف میروید ، هر چند سالهاست بدلایل تجاری مزارع ویژه ای برای کاشت و برداشت آن بکار گرفته میشود و کارگران زیادی این گیاه را پرورش میدهند.

زمانی که این گیاه پس از 7 تا 12 سال به رشد کامل رسید ، ساقه بسیار بلندی از میانه گیاه خارج شده که طول آن گاهی به 4 متر نیز میرسد و گلهای فانوسی زرد رنگی بمدت یکماه از شاخه اصلی آویزان و سپس از بین میرود. این علامت آنست که گیاه آماده بهره برداری و برداشت است زیرا گل خیلی زود خواهد مرد. سال بعد میانه گیاه بنام پینا(Pina) که برگ گیاه از اطراف آن میروید ، قطع میکنند و آنرا به کارخانه برای پروسه بعدی منتقل میکنند. در کارخانه ابتدا آنرا دو نیمه نموده و در دیگهای بزرگ بمدن 24 ساعت میپزند. پس از خنک شدن بصورت طبیعی که حدود 24 ساعت طول میکشد ، پینا را ریز ریز کرده و صاف کرده و با آب مخلوط نموده و به مخزنهای بزرگ جهت فرآیند تخمیر منتقل میکنند. عمل تخمیر با کمک مخمرهای طبیعی محلی و بین سه تا پنج روز بطول میانجامد و سپس آنرا فیلتر نموده و به به قسمت تقطیر منتقل میکنند. در قدیم از روش دیگ پخت برای تقطیر تکیلا استفاده میشد و معمولا دو بار آنرا تقطیر میکردند ولی در سالهای اخیر از روش برج تقطیر مداوم استفاده میشود. تکیلای حاصل بین 50% تا 60% الکل دارد. سپس آنرا با مایع بدست آمده از مرحله سوم تقطیر (ته تقطیر) و یا آب مخلوط کرده و درجه الکل را به 38% تا 45% الکل میرسانند.

سه نوع تکیلا در بازار وجود دارد که نوع اول تکیلای بیرنگ یا جوان (Joven) نامیده میشود. این تکیلا بین یک تا سه ماه در بشکه های بلوط آمیزه میشود. نوع دوم تکیلای آمیزه شده بین سه تا 8 ماه است که به آن استراحت کرده (Reposado)میگویند. نوع سوم تکیلای کهنه(Anejo) است که بیش از یکسال در بشکه آمیزه میشود. نوع دیگری نیز اخیرا به بازار آمده که آنرا تکیلای جا افتاده (Muy Anejo) نامیده و بیش از حداقل پنج سال در حالت آمیزه مانده است.

تکیلا بر خلاف آنگونه مصرف که در غرب مرسوم شده ، توسط اهالی مکزیک و دوستداران واقعی این مشروب را با دقت و جرعه جرعه مینوشند و لذت میبرند.

در تکیلاهای ارزان از شکر کارامل شده برای رنگ طلائی و طعم شیرین دادن استفاده میشود که حتما باید روی شیشه قید شده و بنام (joven abocado) ولی تکیلای جا افتاده واقعی تا شیشه ای 800 دلار بفروش میرسد.

انواع ارزان تکیلا که مخلوطی از 51% آگاوه آبی و 49% انواع دیگر آگاوه است (mixto) اجازه تولید گرفته ولی بهای آن بسیار کمتر از تکیلای خالص است.

کرم تکیلا

یکی از نکاتی که بعضی از دوستان به آن اشاره کرده یا سوال میکنند آنست که چگونه در تکیلا کرم تشکیل میشود و چرا آنرا میخورند؟

این مقوله داستان درازی دارد ولی بطور خلاصه آنکه در سال 1950 شخصی بنام ژاکوب لازانو پائز ایده ای تجاری را که در افواه و از زمان ازتک ها مانده بود بحقیقت نزدیک نمود و کرمی را درون شیشه انداخت و بفروش رساند و چنین جلوه داد که این کرم در خود تکیلا بوجود آمده است. باید گفت که این مشروب اولا تکیلا نیست بلکه مزکال (Mescal) است و ثانیا در تکیلای واقعی و کنترل دولتی شده چنین کرمی وجود ندارد و اصلا امکان تولید هیچ موجود زنده ای در الکل وجود ندارد چه رسد به آنکه به حالت لارو برسد. ژاکوب مدعی شد که وجود این کرم است که رنگ و طعم به مزکال میدهد. رنگ این کرم در ابتدا سفید است ولی بعد به رنگ صورتی در میآید ولی سودجویان از هر نوع کرم و لارو استفاده کرده و گاهی حتی برنگ قرمز و قهوه ای نیز در بطریهای مزکال میتوان یافت.

واقعیت آنست که زمانی که گیاه آگاوه برشد کامل رسیده و شیرنی کامل دارد ، نوعی پروانه به آن حمله میکنند و درون پینا تخمگذاری میکند. لارو این پروانه را در هنگام صدور به کارخانه میگیرند زیرا دارای چربی زیادی است و بر تخمیر اثر بد میگذارد. این لارو بنا به اعتقاد مردم مکزیک دارای نوعی ارزش دارویی و محرک جنسی است و تاجر ذکر شده هر یک از این لارو ها را درون شیشه نمود و اعلام نمود در شیشه تشکیل شده و دارای اثرات طبی و تقویت قوه باء است! برای بسیاری از دست اندرکاران این فقط نوعی بازی تجاری احمقانه است و هیچگونه پایه علمی ثابت شده ندارد.

برچسب‌ها: ,

22 Responses to “تکیلا”

  1. # Anonymous ناشناس

    درود بر ساقی عزیز

    ساقی بابت این مقاله ی کامل و زیبا
    از شما تشکر میکنم.

    مرا به یاد زمانی انداخت که مقاله ی شما را درباره ی رام می خواندم.

    پایدار باشید.  

  2. # Blogger انتهورا

    با سلام به دوست عزیز مهران
    منهم هم برای شما آرزوی موفقیت و سلامت دایمی را دارم
    ساقی  

  3. # Anonymous ناشناس

    با سلام بهشما به خاطر حسن سلیقه ای که دارید.در حال حاضر 2 مدل تکیلا در ایران یافت میشود.gold و ساده که در تقسیم بندی شما نبود.اینها چه هستند؟
    با تشکر فراوان  

  4. # Anonymous ELHAM

    خیلی جالب بود
    خوشم اومد!  

  5. # Anonymous mey zadeh

    سپاسگذارم از ساقی عزیز
    مقاله جالبی بود
    پاینده باشید.  

  6. # Anonymous ناشناس

    سلام بر ساقی
    مطالبی که امروز خواندم بسیار جالب بود و کلی اطلاعاتم را بالا برد.میخواستم بپرسم علت اینکه اخیرا میشنویم برخی از مشروبات دست ساز باعث مرگ یا کوری میشوند چیه؟و از کجا میشه مشروب اصل را از پر شده داخلی تشخیص داد؟  

  7. # Anonymous ناشناس

    بابا دمتون گـــــــــــــــــــــرم مرامات خرابات در اين كوير شما آب زمزم هستيد حق نگهدار  

  8. # Anonymous ناشناس

    سلام تشکر میکنم از مقالتون واقعا برام جالب و اموزنده بود همواره موفقو پیروز باشید  

  9. # Anonymous دون خوستینو

    نثر کم عیب و نقص، اطلاعات خوب و کافی. یه روز خوب برسه دو تایی با هم این مطالب رو کتاب کنیم و به دست تشنگان حقیقت برسونیم.  

  10. # Anonymous ناشناس

    this can be the excellent approach to achieve the weight

    My page :: burn fat build muscle diet plan for women  

  11. # Anonymous ناشناس

    evening so I'm still pretty jetlagged. Tonight I have received some loved ones activities, but I saw an write-up on Badoo which i truly ought to publish on correct

    Look into my website; dating tips for men first kiss  

  12. # Anonymous ناشناس

    Some internet sites are there like ladies in search of males and males looking for ladies in chennai/bangalore and so forth.

    ..But to the previous 5 many years am preserve on
    publishing and expecting some reply from the woman. But not but received any lady reaction.
    .Could it be good strategy to lookup girl pal or browsing lady friend through website never ever operate out?
    .....then tell me another idear to get lady friend?
    .......

    my website; How To Get A Girls Attention  

  13. # Anonymous ناشناس

    Why are my submissions being deleted?

    Feel free to visit my site; teeth whitening pen at walgreens  

  14. # Anonymous ناشناس

    Oh my... I love them all!! I would really
    like a sweet small "retreat" like any one of those!
    ! Pleased Monday:)
    Simple Daisy not too long ago posted.
    .Sun Prints Inspired by Nature

    Here is my blog order arrow sheds  

  15. # Anonymous ناشناس

    This can be the proper website for anybody who needs to search out out about this subject.
    You realize so significantly its virtually hard to argue
    with you (not that I really would want..
    .HaHa). You positively put a new spin on a subject
    thats been written about for many years. Fantastic stuff, just great!


    Here is my homepage :: diet pills that work for women 2012  

  16. # Anonymous ناشناس

    The incredible experience of ultimately getting to pee.
    Or! Successfully putting by yourself socks and shoes.


    My homepage; 2gts  

  17. # Anonymous ناشناس

    Hehe.. It really is called Capitalism.. An army of workers with just the?
    neccessary skills to be of use but not adequate training to query the program may be the wet aspiration of every capitalist.

    . Hard competitors is also a capitalistic principle.
    Maximal output at minimal costs.. Organizations compete and pass the pressure on for their workers who also compete by
    selling their function force a single cheaper than the other.
    . Because they have no other possibility. One
    particular must "survive" as the youthful man said.



    My web page :: 60 minute stamina free torrent download  

  18. # Anonymous ناشناس

    Hi, I log on to your new stuff on a regular
    basis. Your writing style is awesome, keep up the good work!


    Feel free to surf to my page; special compilation  

  19. # Anonymous ناشناس

    Fantastic blog you have here but I was wondering if you knew of
    any discussion boards that cover the same topics talked about
    here? I'd really like to be a part of online community where I can get advice from other experienced people that share the same interest. If you have any recommendations, please let me know. Appreciate it!

    Here is my weblog ... laser cellulite treatment  

  20. # Anonymous ناشناس

    Howdy! I could have sworn I've been to this site before but after looking at many of the posts I realized it's new
    to me. Nonetheless, I'm definitely delighted I stumbled upon it and I'll be bookmarking it and
    checking back frequently!

    My blog post video reviews  

  21. # Anonymous ناشناس

    خیلی جالب و آموزنده بود
    مرسی  

  22. # Blogger Unknown

    مشتی هستی و پر طرفتر
     

ارسال یک نظر

جدید ترین ها

بایگانی ماهانه

مقالات گذشته




XML

Powered by Blogger



© می سرا

استفاده یا کپی برداری از مقالات و انتشارات این وبلاگ برای عموم آزاد است