می سرا


ودکا توت

همانگونه که میدانید برای تهیه عرق ابتدا باید اقدام به تهیه شراب خام نمود. این الکل موجود در شراب است که با همراهی و معاونت استرهای طعم و بوی میوه ، ودکای مورد نظر را نتیجه میدهد. اشکال کوچکی در مورد تهیه شراب خام از توت ، زغال اخته ، انجیر و کلا میوه هایی که آب کافی در میوه خود ندارند ، کمبود شیرنی این میوه هاست و با نوشتن مقدار آن نمیتوان 100% مطمئن بود که تولید شراب اولیه ، شیرینی کافی برای تولید ودکا با درجه الکلی خوب را دارا باشند.

شرایط مهم برای تهیه شراب خام (زیرا نیازی به بطری کردن و خواباندن ندارد) آنست که میوه باید حتما کاملا رسیده و شیرین ، یکدست ، تمیز و عاری از هرگونه آلودگی باشد. در زیر تهیه ودکا توت آمده است. برای تعیین میزان شیرینی و سایر اطلاعات به جدول انتهورا مراجعه کنید. برای تهیه ودکا یا هرگونه عرقگیری مصرف شکر بهیج عنوان توصیه نمیشود ولی در صورت کمبود شیرینی شراب خام ، استفاده از عسل طبیعی شاید ضروری باشد.

این دستور برای تهیه حدود پنج بطر ودکا با درجه الکلی 40% تهیه شده است.

مواد لازم:

توت – 10 کیلو گرم

مخمر شراب – 5 گرم (مخمر کیک یا مخمر نان در مرحله دوم و سوم هستند)

عسل – 2 قاشق غذا خوری

آب چشمه نیمه گرم شده ( 40 درجه سانتیگراد حرارت ) – 8 تا 10 لیتر ( به مقدار شیرینی میوه بستگی دارد)

طرز تهیه:

میوه را در تشتی تمیز ریخته و با کمک دستکش یکبار مصرف (یا دستان کاملا شسته شده و عاری از هرگونه آلودگی) میوه را آنقدر له کنید تا بصورت خمیر یکدست و نرمی در آید. این کار را کم کم و مثلا دو کیلو یکبار انجام دهید. له کردن کامل کمک فراوانی به طول زمان و عمل تخمیر و کارآیی مخمر میکند. هر بار که از له کردن مقدار میوه راضی بودید آنرا مستقیما در بشکه تخمیر بریزید و عمل له کردن را ادامه دهید تا تمامی میوه له شده و وارد بشکه تخمیر شود.

آب نیمه گرم را داخل بشکه بریزید با همزن پلاستسکی یا چوبی کاملا همبزنید.

با کمک لیوانی تمیز مقداری از آنرا (آب و توت بصورت حریره شده) از صافی بگذرانید و با کمک آبسنج شیرینی مایع صاف شده را بخوانید و در صورت نیاز مقداری عسل اضافه کنید. مقدار عسل مصرفی معمولا از 500 گرم تجاوز نمیکند.

دو قاشق غذا خوری عسل را با همراهی آب نیمه گرم و مخمر در لیوانی با کمک قاشق چایخوری هم بزنید تا کاملا حل و فعال شود.

مخمر فعال شده را درون بشکه ریخته و کاملا هم بزنید.

درب بشکه را بسته و در محل گرم و مناسب با حرارت یکنواخت و دایمی نگهداری کنید.

از روز سوم بدون دخالت دست و با کمک همزن ، مایع را حداقل روزی یکبار همبزنید و زیر و رو کنید.

آنقدر این همزدن را ادامه دهید تا زمانی که فرآیند تخمیر کامل شود. معمولا بین ده تا 15 روز طول میکشد و علامت مشخصه پایان تخمیر آنست که مقدار زیادی از تفاله ها ته نشین شده و از جوشش تخمیری باز ایستاده و تولید گاز کربنیک کاملا متوقف شده است.

کیسه صافی و لگن پلاستیک یا استیل را تمیز و ضدعفونی شده را وارد عمل کنید و با کمک کاسه پلاستیکی نیمی از محتویات بشکه را با دقت درون کیسه ریخته و آنرا آنقدر فشار دهید و بچلانید تا کلیه مایع شراب خام آن خارج شود. همین کار را با بقیه شراب خام تخمیر اولیه شده انجام دهید.

بشکه تخمیر را کاملا تمیز بشوئید و شراب خام درون تشت را بدرون بشکه منتقل کنید.

درب بشکه را بسته و آببندی کرده و قفل هوا را نصب کنید. بگذارید دو یا سه روز دیگر آخرین مراحل تخمیر و استراحت را بگذراند و سپس تعریق کنید. برای اطلاعات بیشتر در مورد تعریق به مقاله عرقگیری-تعریق مراجعه کنید.

ودکای بدست آمده را درون ظرفی شیشه ای ریخته و هم بزنید تا درجه الکلی یکدست پیدا کند.

بطری کنید و تشتک یا چوب پنبه کنید.

قبل از مصرف حداقل تا ده روز بگذارید در محلی خنک استراحت کند.

نوش جان

برچسب‌ها: ,

5 Responses to “ودکا توت”

  1. # Anonymous همید

    درود خداوند بر شما
    برای آفرینش این سایت از شما بسیار سپاسگزارم.
    پیروز باشید  

  2. # Anonymous آرش

    درود فراوان و سپاس.  

  3. # Anonymous ناشناس

    دوست من سلام
    خوشحالم از اینکه هنوز هم افراد دانایی مثل شما هستند که این اطلاعات پایه ای را در اختیار این مردم فقیر قرار دهند.
    امید است با تلاش ما و کمک خداوند روزی برسد که ایران ایران شود.  

  4. # Anonymous ناشناس

    سلام ساقیپ
    ببخشید میخام بدونم استفاده از شکر تو شرابی که قراره واسه تعریق استفاده بشه صحیح هست؟ خطرناک نیست؟
    عسل هم توش آب قند داره  

  5. # Anonymous عمو رامین

    کارت درحد جام جهانی بیسته! یعنی اوکی وری گود. کلمات برای ابراز تشکر عاجزن! خیلی میخوامت. از بچگی توکار عرق خوری ام ولی تاحالا عرق کشی نکرم،امروز یه کمکی توت ردیف کردم طبق دستورالعملت یعنی اگ درس حسابی دربیاد ماچت میکنم شدید!!!  

ارسال یک نظر

Links to this post

ایجاد یک پیوند

جدید ترین ها

بایگانی ماهانه

مقالات گذشته




XML

Powered by Blogger



© می سرا

استفاده یا کپی برداری از مقالات و انتشارات این وبلاگ برای عموم آزاد است