ویشنوکا (Vishnevka)
این لیکور با دو نوع دستور تهیه مختلف تهیه میشود که هر دو شیرین و قدری ترش ، معطر و دهان مزه آن بسیار لطیف و خوش خوراک و با رنگ قرمز سیر یا قرمز طلایی است. هر دو دستور عمل برای تهیه حدود یک لیتر و نیم با درجه الکلی حدود 35% و 25% میباشد. زمان جا افتادن (خواباندن) این مشروب حدود شش ماه است. زمان تهیه این لیکور اوایل پاییز و هنگام استفاده از آن از نوروز سال بعد میباشد.
ویشنوکا ساده:
مواد لازم:
یک کیلو آلبالو رسیده و کاملا سالم
250 گرم شکر
350 سی سی آب مقطر
یک لیتر ودکا دو آتشه 55%
ابزار لازم:
شیشه دهان گشاد با درب محکم به حجم حدود 2.5 تا 3 لیتر
قابلمه کوچک دسته دار
کاغذ صافی
قیف دهان گشاد
منبع حرارت (گاز)
طرز تهیه:
روش اول:
آلبالو را تمیز کرده و فقط دانه های رسیده و سالم و سفت آنرا انتخاب و با آب سرد طوری بشویید که دانه ها له نشوند. پس از آبکشی روی آنرا با پارچه تمیز پوشانده و بگذارید آب آن کاملا خشک شود.
آب مقطر و شکر را درون قابلمه ریخته و حرارت دهید تا شکر کاملا حل شود. وقتی کمی جوشید ، از روی حرارت برداشته روی آنرا پوشانده و بگذارید خنک شود.
آلبالو را با ملایمت درون شیشه ریخته و آب شکر خنک را به آن اضافه کنید.
عرق دو آتشه را با کمک قیف درون شیشه ریخته و درب آنرا محکم کنید.
مطمئن شوید که مایع از درون شیشه و از محل درب آن نشت نمیکند.
شیشه را به آرامی و چند بار زیر و رو کنید تا همه مواد مخلوط شوند.
شیشه را به مکانی در هوای آزاد منتقل کنید که تقریبا تمام روز زیر نور و حرارت مستقیم آفتاب باشد.
هر از چند روز سری بزنید و به آرامی محتویات شیشه را یکی دو بار زیر و رو کنید.
پس از سه ماه (تقریبا طول فصل پاییز) شیشه را به مکانی خنک و تاریک (مثلا زیر زمین) منتقل کنید و باز هم هر از چند روز آنرا به آرامی زیر و رو کنید.
بگذارید تا حدود سه ماه دیگر مشروب استراحت کند.
چند روز قبل از فروردین به آرامی و بدون تکان دادن شیشه و با کمک قیف و فیلتر کاغذی ، مشروب را دو بار فیلتر کنید.
ویشنوکا را به شیشه های شفاف زیبا و ظریف انتقال داده درب آنها را محکم کنید. آلبالوی مصرف شده رنگ خود را میبازد و کاملا شفافیت خود را از دست میدهد ولی این آلبالو نیز خوراکی است.
این مشروب را تا سالها میتوان در جای تاریک و خنک نگهداری و گاهگاهی گیلاسی از آنرا مصرف نمود.
روش دوم:
بجای آب مقطر از مقدار 350 سی سی آب سیب گلاب استفاده میشود ولی لازم به جوشاندن آن نیست. فقط کافیست آب سیب را بلافاصله پس از آبگیری ، سریعا دو یا سه بار متوالی از فیلتر کاغدی بگذرانید (نگران تغییر رنگ آب سیب نباشید) و آنرا درون شیشه ریخته و شکر را اضافه کرده ، درب آنرا محکم نموده و با حرکت شدید با شکر حل کنید تا از کریستال های شکر اثری باقی نماند و سپس آلبالو و مشروب را اضافه کنید.
مراحل بعدی تفاوتی با روش اول ندارد. این ویشنوکا بسیار معطر و شیرین تر از ویشنوکای اولی است و خوش خوراک تر از آن میباشد. رنگ آن نیز قرمز طلایی از آب در میآید. در این مشروب باید بجای عرق دو آتشه 55% از عرق معمولی با درجه الکلی حدود 40% استفاده نمود که نتیجه کار ویشنوکای سیب با عطر و بوی بسیار حالب و دهان مزه بسیار غنی و رنگ مسحور کننده ای خواهد بود.
قبل از مصرف شیشه آنرا حدود یک ساعت در یخچال بگذارید تا کاملا خنک شود.
برچسبها: لیکور
Salam,
khaste nabashid... man dar hodoode yek ghootie kaamel az Alovera e baste bandi shode ke hameja tu iran peida misharo daakhele nim litr araghe keshmesh rikhtam va alan 6 maah azash gozashte va booye fogholadeyi daare... chand ta soal:
aval inke: esme inike dorost shode ya amsaale in ravesh chie ke faghat mizarim takhmir beshe miveye daakhele alcohol?
2. inke hamchin kaari baaese tolide alcohole koor konande ke nemishe?!! makhsusan alovera ke choobi chizi nadare... ama motmaen nistam seloloz nadashte bashe ke aamele alcohole koorkonande mishe
3. alan tuye in fasl ba che miveye digeyi mishe inkaro kard?!
emtehanesh bokonid, boosh ke fogholadast!!! man faghat joraat kardam chand ghatrasho bechesham... hamun chand ghatre fogholade bood...
merci...
ps. man nemidunam kasi inja javabe mano bede be emailam miad ya na... kasi mitune age javabamo dare be in addressam email kone ke bebinam belakhare bade 6 maah bayad che balaayi sare in majoone fogholade ovordo mishe khordesh ya na!!!
sarvi_rabit_in_your_headlights@yahoo.com
منتظر تابستون هستم و آلبالو و ویشنوکا.
من این حجم محتوای فارسی در مورد مشروبات الکلی در هیچ جای وب ندیدم.
متشکرم برای همه اطلاعاتی کمیابی که شما به رایگان منتشر می کنید.
شادکام باشید!
با سلام
تمامی مراحل انجام شد.
فقط در هفته دوم بطری شکست.
علت چیست؟
جنس بطری خوب نبوده چون خیلی از بطری ها اینروزا با مواد درجه ۳ و ۴ ساخته میشن ! از بطری های قدیمی یا جنس خیلی خوب استفاده کنید تا نشکنن ! چون جلو آفتاب قرار میگیره باید جنس شیشه خوب باشه !وگرنه این نوشیدنی نه گاز تولید میکنه نه چیزی دیگه که بخواد شیشه رو بشکونه ! فقط آمیزه و طعم دار شدن صورت میگیره ..
سلام روش دوم را هم باید جلوی افتاب بزاریم