می سرا


کالوا

کالُوا نوعی لیکور شیرین و معطر و دارای انواع گوناگون میباشد. بزبان انگلیسی Kahlua نوشته میشود ولی تلفظ صحیح آن kah-loo-aah میباشد. این لیکور تیره رنگ ، شیرین و قدری غلیظ و ماده اصلی در این لیکور قهوه و * وانیل است.

سازنده آن یک دهقان مکزیکی و از سال 1939 به بازار عرضه شده است. کارخانه آن در سال 1995 به یک سرمایه دارد فرانسوی فروخته شد که کارخانجات ابسولوت سوئد را نیز خریداری کرده است. این لیکور را به تنهایی و یا با سایر مشروبات مخلوط و حتی در تهیه کیک و همراه بستنی نیز بکار برده میشود.

در عین تنوع ، تهیه این لیکور ساده است و هر کس با ذوق و سلیقه خود میتواند نوعی از آنرا تهیه کند.

در زیر نمونه انواع خانگی آن توضیح داده شده و در ضمن چند نوع کوکتل هم توضیح داده شده است.

* منظور از وانیل در غلاف یا نیام است که دارای ساقه ای سیاه و دراز تر از لوبیا سبز میباشد. اگر از ساقه وانیل استفاده میکنید با نوک کارد تیزی آنرا از طول نیمه کرده و به قطعات یک سانتی قسمت کنید. نیازی به خارج کردن قطعات وانیل از کالوا نیست.

درجه الکلی کالوا بین %25 تا 32% متفاوت است.

کالوای اصل (نوع مکزیکی)

مواد لازم:

قهوه ترک 30 گرم (در مکزیک از قهوه محلی استفاده میشود)

وانیل غلافی 3 عدد (وانیل خشک شده در نیام)

رام یا عرق نیشکر 400 سی سی

عصاره ذرت (میتوان از مالت ذرت نیز استفاده نمود) 100 گرم

آبجوش نیم لیتر

شکر 350 گرم

مغز فندق سائیده (پودر) 30 گرم

طرز تهیه:

پودر فندق را در ماهیتابه ریخته و روی شعله قرار دهید و با قاشق چوبی همبزنید تا بوداده و رنگ آن قهوه ای تیره شود ولی نسوزد.

آب را جوش آورده و قهوه ترک ، شکر ، فندق بوداده ، عصاره ذرت و دو ساقه ریز شده وانیل را اضافه کنید و مرتبا هم بزنید تا کاملا مخلوط و ته نگیرد. کف روی ظرف را بگیرید. مدت یکساعت با شعله ملایم جوش ریز بزند و گاهی همبزنید.

بگذارید خنک شود و از جوراب نایلون زنانه آنرا عبور دهید تا صاف شود.

یک ساقه بریده شده وانیل را اضافه کرده و تا زمانی که حجم آن به حدود 250 سی سی برسد ، آنرا ملایم بجوشانید.

بگذارید خنک شده و رام یا عرق نیشکر را اضافه کنید و در شیشه 750 سی سی ریخته درب آنرا محکم کنید و به پهلو بمدت 2 ماه بخوابانید تا کاملا آمیزه شود.

کالوا - 1

مواد لازم:

آب جوش یک لیتر

شکر یک کیلو

قهوه فوری (مثلا نسکافه) 125 گرم

نیام وانیل یک عدد

ودکا نیم لیتر

طرز تهیه:

آب و شکر را جوش آورده تا حل شود و بگذارید سرد شود.

قهوه را اضافه کنید و با همزن دستی همبزنید.

ودکا را اضافه و همبزنید.

در طرف در بسته ای ریخته و آنرا بمدت 15 روز و هر روز یکبارحدود 5 دقیقه بشدت همبزنید.

در محل سرد و خنکی بمدت یکماه بگذارید تا آمیزه شود.

کالوا - 2

مواد لازم:

براندی ، رام یا ودکا نیم لیتر

شکر 800 گرم

آب جوش نیم لیتر

قهوه فوری 60 گرم

یک نیام وانیل یا 2 ق.چ. عصاره وانیل اصل

طرز تهیه:

آب را جوش آورده ، شکر و قهوه و وانیل را اضافه کنید.

بگذارید کمی خنک شود و سپس مشروب مورد علاقه را اضافه کنید و بشدت همبزنید.

در ظرف در بسته مناسبی ریخته و در محلی تاریک و خنک بمدت 4 هفته نگهداری کنید تا آمیزه شود.

این مقدار 1.5 کوارت بدست میدهد.

اگر مایل بودید میتوانید 30 گرم شیره شکلات نیز استفاده کنید.

کالوا – 3

مواد لازم:

شکر 1.75 کیلو

آب 1 لیتر

قهوه فوری 350 گرم

عصاره وانیل اصل 3 ق.چ.

ودکا 750 سی سی

طرز تهیه:

آب را جوش آورده ، قهوه و شکر را در آن ریخته و بگذارید تا سه ساعت با شعله ملایم بجوشد تا مقداری از آب آن بخار شده و شربت تیره رنگی تولید شود. گاهی همبزنید.

بگذارید خنک شود ، ودکا و وانیل را اضافه کنید و در شیشه یا ظرف مناسبی ریخته و در جای سرد و تاریکی تا 15 روز آمیزه کنید.

چند نوع کوکتل

کوکتل قهوه:

1 قسمت کالوا

1 قسمت قهوه ترک یا نسکافه

مخلوط و روی فنجان کمی خامه اضافه کنید. با نی نوشابه سرو کنید.

روس سیاه:

1 قسمت کالوا

2 قسمت ودکا

در لیوان کوتاهی ریخته و سرو کنید.

روس سفید:

1 قسمت کالوا

1 قسمت ودکا

1 قسمت شیر پر چرب یا خامه زده شده

قطعات یخ

یخ را در لیوان ریخته ، ابتدا کالوا و سپس ودکا را اضافه کرده و روی آن شیر یا خامه بریزید و با نی نوشابه سرو کنید.

سومبررو:

1 قسمت کالوا

2 یا 3 فسمت شیر یا خامه زده شده

در لیوان بلندی ریخته و همبزنید (استفاده از یخ اختیاری است) با نی نوشابه سرو کنید.

خامه با سودا:

2 قسمت کالوا

1.5 قسمت خامه زده شده

4 قسمت سودا

کالوا را با خامه در همزن دستی ریختهو کاملا همبزنید.

در لیوانی بلند ریخته و روی آن سودا اضافه کنید. با نی نوشابه سرو کنید.

جگر سوزان:

2 قسمت ودکا

1 قسمت کالوا

یک قاشق غ.خ. عسل

کمی یخ خورد شده

در همزن ریخته و بشدت همبزنید. در لیوان بلندی ریخته و با نی نوشابه سرو کنید.

برچسب‌ها:

جدید ترین ها

بایگانی ماهانه

مقالات گذشته




XML

Powered by Blogger



© می سرا

استفاده یا کپی برداری از مقالات و انتشارات این وبلاگ برای عموم آزاد است