می سرا


مارتینی

برای اغلب قریب به اتفاق مصرف کنندگان مشروبات الکلی با درجه بالا (لیکورها) نوشیدن مشروب باید با لذت و علاقه توام باشد. الکل دارای طعم تند و برای گروهی حتی زننده است. برای ماکول کردن مشروبات راههایی وجود دارد که آنها را مطبوع و خوش خوراک کند. بدلایل استفاده از دیگ پخت معمولی لیکور خانگی آن لطافت مشروبات کارخانه ای را ندارد. بهمین منظور بهترین راه آنست که بنحوی آنرا رقیق و طعم آنرا مطبوع نمود.

مخلوط کردن هرگونه مشروب الکلی با مواد رنگی یا معطر یا مزه های مختلف دیگر که معمولا با معاونت یخ خورد شده انجام میشود کوکتل مینامند. همچنین از راههای مختلف تهیه کوکتل چنین بنظر میرسد که بمنظور دادن اکسیژن بیشتر به مشروب مورد نظر و پائین آوردن درجه الکلی است که تاثیر زیادی در طعم مشروب میگذارد و آنرا خوش خوراک و طعم تند الکل را کاهش میدهد.

مارتینی از انواع کوکتیل میباشد و معمولا از مشروب سفید رنگ تهیه میشود. محبوبیت زیادی داشته و در تمام فصول سال قابل مصرف میباشد. برای تهیه اغلب کوکتل ها نیاز به همزن کوکتل دارید. معمولا یخ مصرفی در تهیه کوکتل را قبلا خورد و ریز میکنند تا سریعا کوکتل را سرد و حرکت همزدن شدید درجه حرارت مشروب را کاهش و مقدار اکشیژن حل شده در آنرا افزایش دهد. اگر همزن مخصوص کوکتل در احتیار ندارید میتوانید از قرار دادن دو لیوان بطوریکه یکی از آنها کمی کوچکتر از دومی باشد و با فشار دادن ته هر دو لیوان محتویات آنرا بهم بزنید.

بمنظور دلنشین شدن ظاهر مشروب نیز معمولا آنرا در گیلاسهای مختلف کوکتل در انواع طرح و رنگ و مدل های گوناگون سرو میکنند. یخ مصرفی باید قبل از مصرف ریز و خورد شود.

هر کس میتواند بنا به میل و سلیقه و میل خود و یا مهمانان مارتینی تهیه کند ولی داشتن جند نمونه آبمیوه و انواع شربتهای معطر و سودا و یخ و حتی نوشابه مفرح برای تهیه مارتینی لازم بنظر میرسد. از هزاران نوع مارتینی و کوکتل های مورد مصرف در دنیا چند نمونه آن در زیر آمده است.

جین مارتینی:

60 سی سی (2 پیک) جین

10 سی سی شراب قرمز دبش

یک زیتون بی هسته (پرورده) یا یک ورقه لیموترش برای تزئین لیوان (لیمو را از وسط نصف کرده و یک ورقه نازک آنرا بریده ، وسط آنرا با چاقوی تیز ببرید)

4 عدد یخ قالبی

تهیه: جین ، شراب و یخ را در همزن دستی ریخته و با شدت بمدت 15 ثانیه همبزنید. در لیوان کوکتل ریخته و یک خلال دندان داخل گوشت زیتون کرده در لیوان بگذارید و یا برش لیمو را پیچانده و لبه لیوان بگذارید. سرد و با نی سرو کنید.

مارتینی نارنگی:

60 سی سی (2 پیک) ودکا

60 سی سی آب نارنگی تازه

چند برگ نعنای ریز شده

8 عدد یخ قالبی

یک برش نارنگی (نارنگی را از وسط نصف کرده و یک ورقه نازک آنرا بریده ، وسط آنرا با چاقوی تیز ببرید)

تهیه: ودکا ، آب نارنگی ، نعنا و یخ را در همزن ریخته و بمدت 20 ثانیه با شدت همبزنید. صاف کرده و درون لیوان ریخته و برش نارنگی را روی لبه لیوان قرار داده و با نی سرو کنید.

مارتینی دارچین:

60 سی سی ویسکی

پودر دارچینی یک قاشق چ.خ.

پوست رنده شده لیموترش یک قاشق ق.چ.

یک قاشق غ.خ. مربای آلبالو

30 سی سی شراب قرمز (شیرین)

6 عدد یخ قالبی

تهیه: دارچین و ، ویسکی ، شراب ، رنده لیمو ، مربا را درون همزن ریخته و با شدت بمدت 30 ثانیه همبزنید. صاف کرده و در لیوان بلند ریخته و در لیوان حاوی یخ ریخته و با نی سرو کنید.

جین تونیک:

60 سی سی جین

150 سی سی تونیک*

برش لیموترش

6 عدد یخ قالبی

تهیه: جین ، تونیک و چهار قالب یخ را در همزن دستی ریخته و با شدت بمدت 15 ثانیه همبزنید. صاف کرده و در لیوان کوکتل ریخته. لبه لیوان را با برش لیمو تزئین کرده و همراه با دو قالب یخ خورد شده و کاملا سرد سرو کنید.

مارتینی لیمو:

60 سی سی ودکا

30 سی سی آبلیمو ترش

4 عدد یخ قالبی

برش لیموترش

تهیه:

ودکا ، لیمو و سه قالب یخ را با کمک همزن بمدت 20 ثانیه همبزنید و در گیلاس حاوی یک قالب یخ خورد شده ریخته و لبه لیوان را با برش لیمو تزئین و همراهی نی سرو کنید.

* تونیک مخلوطی از آب گازدار (سودا) با کنین است. کنین عصاره گیاهی بنام Cinchona بوده که طعمی تلخ دارد و جهت معالجه بیماری مالاریا استفاده میشود. این ماده معمولا بصورت سولفات کنین یا بی سولفات کنین مورد استفاده قرار میگیرد. نام دیگر تونیک ، سودای هندی است.

بجای تونیک میتوان از سودا و پوست یک لیموترش تازه رنده شده در هنگام همزدن کوکتل استفاده نمود ولی قبل از ریختن داخل گیلاس کوکتل از صافی بگذرانید.

برچسب‌ها:

10 Responses to “مارتینی”

  1. # Anonymous ناشناس

    سلام
    می خواستم خواهش کنم یک مقدار در مورد ساکی هم اگر امکان داره توضیح بدید و اینکه میشه ساکی خونگی تهیه کرد؟  

  2. # Anonymous Foad

    سلام و خسته نباشید
    ی سوال دارم و اینکه آیا میتوان با ویسکی مارتینی درست کرد ؟؟؟
    ممنون  

  3. # Anonymous ناشناس

    با وب لاگتون خیلی حال کردم . موفئق و پیروز بشید
    محمد  

  4. # Anonymous مشروب خوار

    سلام
    ایول واقعا حرفه ای هستی بابا.....  

  5. # Anonymous ناشناس

    ممنون
    واقعا خوب و کامل و جالب توضیح دادی  

  6. # Blogger koohyar

    aghja dame shoma garm,age mishe dar morede marghoobiyate visky tozih bedidi  

  7. # Anonymous ناشناس

    سلام
    با تشکر از توضیحات شما
    از کجا میشه مارتینی را تهیه کرد؟
    khanoomi_karaj@yahoo.com  

  8. # Anonymous راحیل

    سلام حال شما؟
    من یه سوال دارم چرا زیتون رو با شراب سفید سرو میکنن؟ آیا این یه رسم باستانیه؟
    ممنون میشم پاسخ بدهیدیا پاسختون رو به ایمیلم ارسال کنید.  

  9. # Anonymous ناشناس

    merci ali bood hamishe fek mikardam martini ye no mashroobe...  

  10. # Anonymous ناشناس

    سلام
    می خواستم بدونم این کینین رو از کجا میشه تهیه کرد
    من بد جوری لازم دارم
    ممنون میشم جواب بدین

    Ramin_rg90@yahoo.com  

ارسال یک نظر

Links to this post

ایجاد یک پیوند

جدید ترین ها

بایگانی ماهانه

مقالات گذشته




XML

Powered by Blogger



© می سرا

استفاده یا کپی برداری از مقالات و انتشارات این وبلاگ برای عموم آزاد است