می سرا


عرق خیار

این مشروب را سالهای پیش با راهنمایی یکی از دوستان قدیمی در شیراز تهیه کردم. البته نام آن نباید کسی را گول بزند که در این مشروب اصلا از خیار استفاده نشده بلکه از گیاهی بسیار معروفی استفاده شده که پس از تهیه و در نهایت کار طعم و بوی ملایم خیار را دارد. این گیاه گاو زبان نامیده میشود.

موارد استفاده پزشکی فراوانی دارد و از جمله این مشروب در اروپا بعنوان داروئی برای معالجه برونشیت و تمیز کردن ریه کسانی که در معادن زغال سنگ کار میکردند و همچنین تنظیم دوران قاعدگی بانوان و داروی عرق آور مصرف میشد. در ایران از آن نوشابه مفرحی تهیه میشود که آنرا عرق گاوزبان مینامیم و همچنین با دم کردن گل آن نوعی چای تهیه میشود که طعم بسیار مطبوعی دارد. این گیاه بصورت وحشی در خاورمیانه میروید و زادگاه اصلی آن سوریه است. در اغلب نقاط دنیا انواع آن یافت شده و در اروپا آنرا برای مصارف خوراکی (سالاد و سس) و مصارف داروئی کاشت و برداشت میکنند. باید توجه داشت که برگ آن دارای مواد روغنی نیست ولی گل آن دارای مقدار زیادی اسیدهای آمینه چرب میباشد. (gamma-linolenic acid )

پیشنهاد میکنم برای اولین تهیه این مشروب مقداری بیش از یک شیشه تهیه نکنید و اگر طعم و دهان مزه آنرا دوست داشتید به یک نسبت مقدار آنرا افزایش دهید.

در این دستورالعمل قدیمی از دو قسمت مختلف این گیاه تهیه شده اگر فقط با برگ آن تهیه شود رنگ تولید نهایی سبز روشن و اگر با گل آن تهیه شود ، لیکور به رنگ آبی بسیار زیبایی در خواهد آمد و قابل تذکر است گل گاوزبان از گیاهان آبی رنگ نادری است که دارای سمیت نیست.

برای تهیه یک شیشه عرق خیار از برگ گاوزبان:

مواد لازم:

عرق دو آتشه (55%) یک شیشه 750 سی سی

برگ گیاه تازه گاوزبان 100 گرم

شیره شکر 2 قاشق غذاخوری

ابزار:

شیشه 2 لیتری دهان گشاد

جوراب نایلون زنانه

قیف

طرز تهیه:

ابتدا برگ گاوزبان را تمیز شسته و بگذارید آب آن خشک شود.

برگ را درون شیشه دهان گشاد ریخته و شیره شکر و عرق دوآتشه را اضافه کرده ، درب آنرا محکم کنید و در جای خنک و تاریک بمدت سه ماه نگهداری کنید.

هفته ای یکبار آنرا تکان مختصری بدهید.

پس از سه ماه اگر رنگ لیکور را پسندیدید آنرا با کمک قیف و جوراب نایلون زنانه صاف کنید و به شیشه کوچکتری منتقل کنید ولی اگر از رنگ سبز آن راضی نبودید بگذارید تا 4 هفته دیگر در همان شیشه بزرگ باقی بماند.

اگر مایلید از گل گاوزبان استفاده کنید فقط بجای برگ گاوزبان از گل گاوزبان استفاده کنید. مراحل تهیه آن نیز با برگ گاوزبان تفاوتی ندارد ولی رنگ لیکور آبی رنگ میشود.

از هر دو رنگ زیبا و طعم مفرح این لیکور برای تهیه کوکتل های مختلف استفاده میشود.

استفاده از برگ یا گل خشک شده ، حالت طبیعی رنگ وطعم را ایجاد نمیکند ولی اگر امکان تهیه گیاه تازه نبود میتوان از 35 گرم برگ یا گل در 750 سی سی مشروب 55% استفاده نمود.

برچسب‌ها:

7 Responses to “عرق خیار”

  1. # Anonymous ناشناس

    با سلام و عرض تشكر
    دوست عزيزم منصفانه نبود اگر بعد اين همه استفاده از اطلاعات مفيد شما تشكري از زحمات و لطف شما نمي داشتم.
    من به عنوان يك مبتدي اولين شرابي كه به دست خودم تهيه كردم به قدري مورد توجه و تعريف دوستان و آشنايان قرار گرفته بود كه باور نداشتند بدست خودم تهيه شده باشد!
    و همه اينها مديون بلاگ منحصر به فرد شماست.
    البته يك تقاظا هم داشتم كه در صورت امكان چند نوع شراب ديگر مانند سيب كه آميزه كردن آنها زمان كمتري نياز دارد آموزش دهيد.
    با آرزوي سلامتي شما.  

  2. # Anonymous ناشناس

    سلام و عرض ادب
    هیچوقت فکر نمیکردم همچین وبلاکی در این مورد باشه
    سپاس از شما بابت این همه راهنمایی

    قربان من عرق خیار رو درست کردم
    ولی فعلا رنگ لیکور قرمز هست
    آیا بعد از گذشت 3 ماه آبی رنگ میشه؟
    من از گل گابزبان استفاده کردم  

  3. # Anonymous ناشناس

    ممنون از اینکه این سایت کامل رو ساختید
    من هنوز ساخت محصولات شما رو تجربه نکردم
    اما این کار رو میکنم
    ممنون  

  4. # Anonymous ناشناس

    It is a chef's term for 'a destinаtion for anything and all κinԁs of things in its
    place'. These elements are typically viewed in all types of residences, even those that are not meant to be 'greеn'. A full grain breakfast of aged-fashioned oatmeal with almonds (grind them up to conceal them, if crucial) will maintain a kid way more than orange juice and a bagel.

    my blog post - pizza stone 16 round  

  5. # Anonymous ناشناس

    After 5 mіnutеs, turn the pizza 180 ԁegreеs tο insure evеn cooking.
    Rеmember to pre-heat youг oven for at least 1 hour.

    Lay thе dough on the trаy oг
    baking sheet, then dimple the dough until it's a thick, flattened circle.

    Check out my web site; pizza stone  

  6. # Anonymous ناشناس

    Αfteг 5 minutes, tuгn the pizza 180 degrees
    to insure еven cooking. Remеmber to pre-heat
    уour oνen for at leаѕt 1 hour. Lay the dough on thе
    tгaу or bаking sheet, then dimplе the dough until it's a thick, flattened circle.

    My homepage - pizza stone  

  7. # Anonymous ناشناس

    Hi thеre! Do yοu know if they make any plugins to helр wіth SEO?

    I'm trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I'm not seeing ѵery gοod results.
    If you know of аnу pleaѕe shaгe.

    Manу thanks!

    Here is my web blog Augenoperation  

ارسال یک نظر

Links to this post

ایجاد یک پیوند

جدید ترین ها

بایگانی ماهانه

مقالات گذشته




XML

Powered by Blogger



© می سرا

استفاده یا کپی برداری از مقالات و انتشارات این وبلاگ برای عموم آزاد است